-Må vi kjøpe instrument, rekvisita og noter selv?
Nei, korpset stiller med instrumenter. Trommeslagere må kanskje ha egne trommestikker (koster ca. 100-150 kr for et bra par), ellers har vi instrumentene som trengsJ Noter bestilles i fellesskap – alle får hver sin opplæringsbok (denne koster ca. 200), ellers blir notene for det meste delt ut av korpset.
-Er det mye dugnad i korps?
I Rosseland må du regne med å stille som foreldrevakt et par øvinger i året (da hjelper man til å sette på plass stoler, dele ut kake/frukt i pausen, og rydde etter øvinga), det er et seminar i halvåret, hvor det blir satt opp vaktliste. Ellers har vi loddsalg om høsten og salg av Mai-kalender om våren. I tillegg til dette kan det bli noen frivillige dugnader. Korpset driftes i stor grad av inntekter vi samler inn, så det blir naturlig noe dugnad. Men dette veier opp for hvor utrolig kjekt korpsingene har det!
-Hvor mye koster det å spille i korpset?
Medlemskontigent pr.halvår er 900 kr. I tillegg hender det man må betale for seminarer o.l. Fordelen er at du ikke trenger kjøpe mye fancy utstyr for å spille i korpset – kontigenten dekker instrument, opplæring/instruktører, forsikring, og medlemsskap i NMF (Norges Musikkorps Forbund), og det er i grunnen alt man trengerJ
-Hvor lenge kan man spille i korps?
Faktisk så lenge helsa holder. I skolekorpset kan man være medlem frem til man fyller 19 år, men Rogaland har MANGE voksenkorps som alltid er på utkikk etter nye medlemmer. Korps er en hobby for livet, og det finnes faktisk folk over 90 som fortsatt spiller i korps. Vi er selvfølgelig behjelpelige med å finne voksenkorps når korpsingene blir gamle nok til det, dersom de ønsker det!
-Hvor mye må man øve hjemme?
Litt øving hver dag er flott, og helst 15 minutter. Dersom instrumentet og notene står fremme og er lett tilgjengelig vil det også bli lettere å huske å øve:) Som foreldre er det viktig å oppmuntre korpsingene til å øve - for øving gjør mester, og jo mer man øver, jo kjekkere sanger kan korpset spille:)
-Hva lærer man i korpset, og hva får man oppleve?
1.Musikk: Du lærer å mestre et instrument, både alene og sammen med andre. Du lærer å lese noter, som nesten er det samme som å lære et annet skriftspråk. Du lærer å kommunisere via musikken – et internasjonalt språk som hele verden forstårJ
2. Å samarbeide med andre. Korps er faktisk en lagsport – om ikke alle drar like mye av lasset, blir ikke korpset bedre til å spille heller. Men man trenger ikke prøve å være best av alle, målet er at man skal prøve å være så god man kan SAMMEN med alle de andre i korpset! Du er med andre barn/unge i alderen 8-19 år, og korps er en av de arenaene hvor barn og unge kan ha en felles hobby på tvers av alder.
3. Spennende turer og opplevelser, sammen med nye og gamle venner! Korpset drar på turer, har seminarer, og deltar på konkurranser. Hvert år reiser vi på sommertur, enten i Norge eller utlandet. I fjor var vi i Scarborough i England, og i år reiser vi til Bø i Telemark. Vi har helge- og dagsseminarer et par ganger i året. Vi deltar på to konkurranser: Stavanger Open, som er en underholdningskonkurranse hvor vi kler oss ut, lager show, og spiller showmusikk, og Rogalandsmesterskapet, hvor vi spiller et litt større og vanskeligere stykke. I tillegg kan man delta på sommermusikkskole, hvor man bor på folkehøgskole sammen med andre korpsinger fra hele Rogaland i 4-8 dager (inndelt etter alder), hvor man lærer kjekke sanger og får oppleve MYE gøy.