Rosseland skulekorps
Rosseland Skulekorps
 • Har du noe hjemme som du har glemt?    • Velkommen    • Korpset    • Hva skjer i 2019?    • Dirigentsidene    • Linker    • Arkiv    • Kontakt oss    • Øvingstider og møtereferat    • Mailotteri    • Aspirant    

 

 

   Aspirant
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
 

 

 


Litt om de forskjellige instrumentene

Kornett – kornettgruppa spiller som regel 5 forskjellige stemmer. Solokornettene og repianokornetten spiller ofte melodier og ting som går lyst og skal høres godt. Andre og tredjekornett spiller stemmer som ligger under solokornettstemmen, og passer derfor godt for aspiranter og juniorer.

Esskornetten er på en måte piccolofløyten i et brassband, den ligger høyt over de andre og høres veldig godt. Derfor er det vanlig å bare ha en esskornett i korpset. Kornetten er det minste og letteste instrumentet i brassbandet, og har ganske lite munnstykke.

 

Flygelhornet - er en mellomting mellom kornett og althorn. Vanligvis har man ett flygelhorn i korpset, og det er ofte med og spiller det samme som horn eller kornett, eller har egne soloer.

 

Althorn - er det mellomste instrumentet vi har i korpset, og ligner på en bitteliten tuba. Det har litt større munnstykke enn kornetten. Althorn er sammen med tuba ett av de viktigste instrumentene vi har, og er ofte med på å spille rytmer og melodier ikke så mange har.

Mange tror at althornet bare er med og spiller «ompa ompa» i korpset, men det er feil – det har en mye viktigere rolle enn de fleste tror, derfor skal vi ta inn ekstra mange på althorn i år, 6 stk har vi plass til!

 

Baritone - er litt større enn althorn, og lager en dypere lyd. I korpset er baritonen både med på å spille melodier og akkompagnement sammen med «storebroren» som kalles euphonium. Dette er et av de aller enkleste instrumentene å spille på.

 

 

Euphonium - er en mellomting mellom baritone og tuba, og er et instrument som liker seg både høyt og lavt. Euphonium har ofte melodier, og har en veldig fin lyd – navnet er gresk og betyr «velklang»!

 

Tuba - er det viktigste instrumentet for lyden i korpset, og sammen med slagverkerne er det tubaistene som er motoren i korpset. Et korps skal nemlig helst «se ut» som et juletre: Mest bass i bunnen, fordi det er grunnstammen i hele korpset, og minst på toppen (med esskornetten som en stjerne helt øverst!).

Vanligvis har man både eb-tuba og bb-tuba i brassband. Eb-tubaen er vanligvis litt mindre enn Bb-tubaen, men Rosseland har både store og små instrumenter av begge typer. Mange tror at man kan være for liten til å spille tuba, men vi har sett og hørt veldig små aspiranter spille skikkelig kult på tuba også, så vi vet at alle kan få det til i Rosseland prøver vi å gi tubaistene en ekstra fordel: De har en tuba hjemme, og en annen på skolen, slik at de kun trenger ta med noter og munnstykke til og fra øving! Tenk så kjekt å slippe å ta med et helt instrument!;)

 

Slagverket -  er både motoren til et korps (sammen med tuba), men også krydderet i korpset. Slagverkerne i årets aspirantkull vil hovedsakelig få undervisning på melodisk slagverk, skarptromme og småperc det første året. Slagverk i korps er nemlig mye mer spennende enn bare trommesett!

Det er den største instrumentgruppen vi har – visste du at slagverkere i korps kan spille på alt fra tomflasker til krystallglass, sandpapir, bein, bildeler og oljefat? Vi trenger slagverkere som ønsker å lære mange instrumenter, og spesielt melodiske instrumenter (klokkespill, xylofon, vibrafon, marimba og chimes).

I tillegg vil vi se etter elever som har de kvalitetene vi trenger i en stødig slagverkgruppe: God grunnpuls, konsentrasjonsevne, interesse for å lære flere enn bare ett instrument, og god orden og planleggingsevne.